Guernica

Guernica

14 Ekim 2012 Pazar

Parmak Boya ve Resim

     Renkli Benekler Oyun çalışmamızda boyama işini parmaklarımızla yapacağız. O yüzden her öğrencinin yanında yeterli miktarda mendil ve ıslak mendil bulunmalıdır. Öğrencilerimizden Resim Defterlerine önce istedikleri bir resmi çizmelerini istiyoruz. Fakat objeleri küçük çizmemeleri lazım ki içlerini parmakları ile boyayabilsinler. Çizim bittikten sonra boyama işlemine geçebiliriz.
    Malzemeler: Resim Defteri, Suluboya, Su kabı, Kurşun Kalem, Silgi, Kalem Açacak, Peçete, Islak Mendil, Gazete( Sıranın üstünü örtmek için )    
     Uyarılar:
1- Parmaklar deftere dik açı olacak şekilde olmalı ve o şekilde boyama yapılmalıdır. Böylece daha küçük noktalar elde edebilirler.
2- Her renk değiştirdiklerinde ıslak mendille parmaklarında ki boyayı temizlemeleri gerekir. Renklerin karışması hoş olmazdı.
3- Boyama yaparken kesinlikle belli bir düzen halinde boyamalılar. Sayfanın en yukarısından başlayıp aynı yazı yazar gibi soldan sağa doğru ilk sırayı bitirdikten sonra ikinci sıra, üçüncü sıra ve böylece defterin en alt noktasına kadar boyayacağız. Resim tamamlandığında kaos değil düzen hakim olacak.
4- Son bir nokta: bulutları siz farketmeden boyamaya başlayabilirler. Bu yüzden önceden öğrencilerin bulutları maviye boyamamaları gerektiği konusunda uyarılması gerekir.
5- Boyayı fazla sulandırmamalıyız.

Örnek Çalışmalar:

Emin Faruk KUTLU
Mustafa Emin İşler
Semiha YÜKSEL
Süleyman YILDIRIM
Zülbiye TAMKOÇ
Ömer Dursun ÖZTÜRK
Şükret Şuara ERDEM
Eren KESKİN
Ezgi AKDOĞAN
Haydar ÇAĞLAR
Tuğçe KAÇAR
Zehra ANBARKAYA
Esengül YILDIZ


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder